Børnene i Køge kommune

Cirka 100 sydsjællandske børn mellem 0 og 6 år går i den integrerede institution Mælkebøtten. Ligesom i resten af landet har cirka hvert tredje barn en eller flere motoriske vanskeligheder. Men i Køge kommune er det pædagogiske personale fuldt ud opmærksomme på, at de skal gøre en ekstra indsats allerede i vuggestuen og børnehaven, hvis ’deres’ børns motoriske vanskeligheder ikke skal få konsekvenser. Derfor har kommunen siden 2010 gjort det obligatorisk for institutionerne at arbejde målrettet og systematisk med de mindre børns motorik.

Til at måle hvordan arbejdet skred frem, havde det pædagogiske personale brug for et redskab, der kunne måle udviklingen. De valgte TrasMo og da INFOBA tilbød en digital udgave af papirskemaet, slog Køge til.
”Det var en kæmpe lettelse. I dag kan vi nå at registrere og dokumentere tre børn på den tid, som vi før brugte på ét barn”, siger Britt Thorsen, pædagog for vuggestuebørnene. Personalet i Køge oplever også, at den digitale TrasMo giver dem nye fordele. Det giver forældrene et indblik i den mening, der ligger bag mange af deres aktiviteter.

 

Vil du læse hele historien om, hvordan man i Køge arbejder digitalt med TrasMo? Eller er du interesseret i at læse mere om TrasMo og andre digitale måleredskaber? Så skriv til info@infoba.dk. Så kan du få hele e-bogen ganske gratis.