Børnehuset Guldminen
Børnehuset Guldminen
Ejbovej 2
4632 Bjæverskov
Pia.oddershede@koege.dk
tlf. 88701360
tlf. 88701366
tlf. 40356332

Kalender

Børnehuset Guldminen er et dejligt stort og velholdt børnehus der er bygget i 2008. Vi er en integreret institution med tre vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper.

Certificeret som Idrætsinstitution gennem DGI i september 2018. Vi lægger hver dag stor vægt på at arbejde med glæden ved  bevægelse og aktiv leg, for både voksne og børn. Vi arbejder med kroppen, bevægelse, musik, motorik, sanser, leg og aktiv deltagelse på alle tider af dagen. Ude i alt slags vejr, og indendørs i alle rum.

Vi lægger vægt på en struktureret hverdag der giver børnene forudsigelige og overskuelige rammer - hvor nogle børn er i mindre grupper på tværs af stuerne visse dage, for at tilgodese et nært relationsarbejde blandt børnene og barn/voksen.

Vi har fokus på legeglæde og spændende legemiljøer, hvor både den fysiske ramme er sat, med rekvisitter til "lægehuset" "Dyrehandlen" og "Frisørsalonen" eller det tema der nu er valgt på stuerne i samarbejde med børnene, men også med aktivt deltagende voksne, som udvider legen og lader børn øve sig i den sociale kompetence der trænes, når man leger.

Vi arbejder med plads til fordybelse og at følge børns initiativer. Spændende temaer som kan være både voksne eller børneinitieret, aktionslæringsprojekter, Marte Meo som metode og deltager pt. i Pia Thomsens forskningsprojekt, omkring børn og sprog. "Sprogtrappen 1" og "Sprogtrappen 2" med afslutning i 2020. Derefter vil Sprogtrappen 1 + 2 være fuldt integreret i Guldminen, og den vil fungere som et fast værktøj til at opkvalificere børns sproglige læringsmiljøer.

Vi lægger vægt på børn i naturen  - Vi har det grønne flag fra Friluftrådet, som symbol på vores store arbejde med natur og miljø sammen med børnene. Vi er ofte på ture i skoven nær os, arbejder med fra jord til bord, laver mini'drivhuse, og insekthoteller, passer vores køkkenhave og kobler også naturen til vores arbejde i hverdagen med årstider og vejr/natur.

Økologi: Børns kost skal være sund og varieret, med gode råvarer - også i Guldminen. Vi har guldmærket i økologi, hvilket vil sige mellem 90 og 100 % økologisk mad til vores guldminebørn. I Køkkenet står dygtige Susanne og Tina, som hver dag sørger for varme retter, lune nybagte brød/flute, grøntsager, frugt, kød - spændende nye smage for børn at afprøve og alle står vi klar  - og inviterer til madmod og madglæde.

Opbevaring af data:

Sådan behandler vi dit barns personoplysninger