Louis Petersens Børnegård Vuggestuen & Børnehaven
Louis Petersens Børnegård Vuggestuen & Børnehaven
Godthåbsvej 81
2000 Frederiksberg
bornegaarden@louisp.dk
38867220

Nyheder

Velkommen til Louis Petersen Børnegård - Vuggestuen & børnehaven

Skovbørnehave


I skovbørnehaven er der 31 børn i alderen 3,5 - 6 år. Skovbørnehaven kører til Svaneparken beliggende i Rude Skov i Birkerød fra mandag til torsdag. Fredag er børnene hjemme i institutionen. De andre stuer skiftes til at tage i skoven den dag.

En dag i skovbørnehaven:

Dagen starter på legepladsen i Louis P. kl.8.15 hvor vi siger godmorgen til hinanden og farvel til forældrene. Derefter går vi ned til bussen, alle bliver spændt fast og så kører vi afsted mod Svaneparken. Turen tager ca. 40 minutter og som regel hører vi børnemusik på vejen derop.
I Svaneparken har vi vores egen del af et stort, dejligt lyst og nyrenoveret hus som vi deler med 4 andre Frederiksberginstitutioner. Udover vores egne stuer, deles vi om et fælles grovværksted, et børnekøkken, et stort lyst fællesrum og et pude/rytmikrum. Desuden hører der en have til huset hvor vi også har vores egen afdeling med klatretræer, bålplads mm. Svaneparken er en del af det gamle Ebberødgård der ligger lige i kanten af Rude Skov.
En dag i skovbørnehave kan se ud på forskellige måder. Oftest starter vi med at pakke vores trækvogne og rygsække med vand og mad fra Svaneparkens køkken, nogle dage har vi madpakker med, andre gange har vi mad med til at varme på bål, og så går vi ud i skoven. Vi kender mange gode steder derude, nogle er dybt inde i skoven og det kan tage lang tid at komme derud da der ofte er mange spændende ting der skal undersøges på vejen. Når vi ankommer til vores bestemmelsessted er det her vi har ’base’. Vi har nogle gange lupglas med og finder insekter og frøer, vi klatrer i træer og undersøger vandløb, vi snitter pinde og laver bål, går på opdagelse og leger, bygger huler og samler årstidens spiselige planter og om vinteren tager vi kælke med ud. Vi spiser frokost ca. kl. 11.30, og eftermiddagsfrugt og hjemmebagt brød kl. ca. 14., som vi enten tager med og spiser ude i skoven, eller hjemme i haven ved skovhuset. Børnene skiftes til at stå for at dele brød og frugt ud til deres kammerater.
Andre dage er vi en halv dag inde, og en halv dag udenfor, enten i haven eller i skoven tæt på skovhuset. Indenfor i skovhuset er der plads til masser af gode lege og kreative aktiviteter. Vi deler i vinterhalvåret børnene op i 3-4 mindre grupper, og laver forskellige temaorienterede projekter. Eksempelvis har vi har haft tema om Fabeldyr, Efterår og Jagt, Alt godt fra Havet, Krop og Sanser og Skoven Spirer. Her møder børnene temaerne gennem forskellige aktiviteter som madklub, krea-værksted og musisk/motorisk værksted, evt. ture til relevante museer og lign. Gruppearbejdet foregår både ude og inde. Grupperne giver mulighed for at fordybe sig i vores temaer og projekter på et alderssvarende niveau, og de kommende skolebørn øver sig også til skole i deres grupper, gennem små opgaver, spil, skrive deres navne osv.
På de halve indedage spiser vi oftest frokost sammen i små grupper indenfor, eller ved vores borde i haven. Vi spiser igen brød og frugt inden bussen kommer og henter os.
Bussen kører fra Svaneparken igen kl. 15:15. og er tilbage i Louis P. kl. 16. På vejen hjem plejer vi at have ”stille-bus” hvor vi hører historie og mange børn får en lille eftermiddagslur.
Tilbage i Louis P leger børnene på den bagerste legeplads til de bliver hentet, ofte bliver vi udenfor, men på kolde dage går de sidste børn med ind og leger indenfor.

Du kan se lidt billeder fra skovbørnehaven HER.

Dokument til opskrivning til skovbørnehaven findes HER.