Louis Petersens Børnegård Vuggestuen & Børnehaven
Louis Petersens Børnegård Vuggestuen & Børnehaven
Godthåbsvej 81
2000 Frederiksberg
bornegaarden@louisp.dk
38867220

Nyheder

Velkommen til Louis Petersen Børnegård - Vuggestuen & børnehaven

Dagens gang i Louis P


EN TYPISK DAG I VUGGESTUEN

Klokken 7.00 - 8.00:
Vi åbner på stuen Tigerdyret, hvor vi serverer morgenmad som består af havregrød, brød, smør, ost, marmelade, frugt, vand og mælk.

Klokken 8.00 - 9.15:
Alle stuerne åbner, og vi samles til fri leg på gulvet eller ved bordene.

Klokken 9.15:

Vi sætter os op til frugt og brød. Bagefter synger vi sange, som børnene er med til at bestemme. Alle er med så godt de kan, og vi bruger mange fagter imens.

Når vi har spist frugt, går vi ud på gangen og tager tøj på. Vi opfordrer alle børn til at finde deres plads ude i garderoben. De store børn bliver opmundret til selv at tage sko på.

Så følges vi ad på legepladsen. Her er der mulighed for at gynge, cykle, rutjse, lave sandkager, lege fange og en hel masse andet sjovt. På den lille bagerste legeplads kan man køre på motorcykel og gemme sig i det hule træ. Den bagerste legeplads er kun åben om formiddagen, hvor vi er mange voksne til stede.

 

Klokken ca. 10.45:

Vi kalder børnene sammen og følges ind på stuen igen. Nu skal tøjet lægges på plads i garderoben, der skal vaskes hænder, og børnene finder deres plads ved et af bordene.

Vi spiser Rosas dejlige mad og snakker om, hvad vi spiser, og hvordan det smager. Mandag spiser vi grød, tirsdag får vi kød, onsdag er det vegetardag, torsdag er fiskedag, og fredag får vi rugbrød.

Herefter bliver alle børnene skiftet og puttet ude i liggehallen.

 

Mellem klokken 12 - 14:

Der er oppestue på Tigerdyret, hvor børn og voksne fra de andre stuer samles.

 

Klokken ca. 14:

Vi går ud på stuerne igen, hvor vi leger indtil vi skal have eftermiddagsmad klokken ca. 14.30. til eftermiddagsmad får vi hjemmebagt brød, pålæg, frugt, vand og mælk.

 

I de lyse måneder prioriterer vi at komme ud om eftermiddagen mellem klokken 15 og 15.30.

I de mørke vintermåneder bliver vi inde og hygger os, og der samler vi os på en af stuerne ca. klokkken 16.15 indtil vi lukker klokken 17. 


EN TYPISK DAG I BØRNEHAVEN

Klokken 7.00 – 8-00:
To fra personalet åbner børnehaven klokken 7.00. Vi samles i det samme rum hver dag. Her er vi til klokken 8.00, hvor der møder personale ind fra alle stuer og vi deler os op stuevis.

Klokken 8.00:
Børn som voksne går på deres respektive stuer. Her leger vi og flere af vores kammerater bliver afleveret af deres forældre.

Klokken 9.00 – 9.30:
Vi spiser frugt samlet eller som frugtcafe. Imens starter forskellige lege på stuen.

Klokken 9.30 – 11-00:
Formiddagene er forbeholdt aktiviteter og projekter. Stuerne er aldersintegrerede, og for at tilgodese de forskellige aldersgruppers udvikling, laver vi både projekter hvor børnene er aldersopdelt og integreret, også på tværs af stuerne.
Det er også om formiddagen vi tager på ture, korte som lange. En lang tur er tit til klokken 13.30, hvor vi tager madpakker med.

Klokken 11.00 – 12.00:
Vi spiser frokost på stuerne. Om sommeren kan vi godt vælge at spise frokosten ude, men så bliver eftermiddagsfrugten indtaget indendørs. Vi har en politik der hedder, at vi minimum spiser et måltid inde på vores stue.

Klokken 12.00 – 12.30:
Vi tisser af, vasker hænder, rydder op på stuen, tager tøj på (med mindre det er virkeligt dårligt vejr), og går på legepladsen.

Klokken 12.30 – 13.30:
Vi leger på legepladsen. I meget dårligt vejr leger vi inde på stuerne.

Klokken 13.30 – 14.30:
Vi spiser frugt enten inde eller ude alt efter vejret. I godt vejr laver vi ofte fælles frugtcafe for alle børnene i børnehaven, enten på en stue eller ude på vores terrasse.

Klokken 14.30 – 17.00 (om fredagen lukker vi klokken 16):
Her laver vi forskellige aktiviteter, eventuelle igangværende projekter, leger på stuen eller på legepladsen og børnene bliver hentet løbende.