Børnehuset Solbjerg Have
Børnehuset Solbjerg Have
Solbjerg Have 18
2000 Frederiksberg
solbjerghave@newmail.dk
38 10 58 60
38 10 68 50

Nyheder

Til kommende forældre:

Har du et ønske om at dit barn skal gå i en lille institution med fokus på nærvær, trivsel og udvikling - så er vi det rette sted.

 

  • Vi målretter aktiviteterne efter gruppens og den enkeltes udviklingsniveau og interesser. Vi er opmærksomme på børns særlige behov.

 

  • Vi har et særlig fokus på sproglig og social kompetence, herunder legerelationer og venskaber samt dialogisk læsning

 

  • Vi har særlig fokus på sansemotorik, som er fundamentet for al udvikling

 

Traditioner og fødselsdag


Fastelavn

Børnene laver fastelavnsris.

Fastelavnsfest for børnene: Børnene kommer udklædt senest kl. 9.00.  Vuggestuen og børnehaven holder fest hver for sig. Der synges fastelavnssange og slås katten af tønden Kattekongen og kattedronningen krones. I børnehaven er der også forskellige lege.


Påske

Der bliver lavet påsketing og sået karse.


Julemåneden

I begge afdelinger synges der julesange. Der hentes juletræ i Lindvangsparken. De ældste børn går Lucia optog om dagen for de andre børn.

 

Julehygge for forældre og børn: Tidsrum: kl. 15-17 Der serveres æbleskiver, pebernødder, gløgg og saft. Al spisning foregår dog på stuerne.

 

Julemiddag for børnene: Fællesdans om juletræet. Bordene dækkes med lys og servietter og der spises flæskesteg og kylling frikadeller.


Børnenes fødselsdag

Når et barn har fødselsdag, skal barnet naturligvis fejres. Stuen pynter med flag og forældrene er meget velkomne til, at tage lidt lækkert med til stuens børn (se mad og måltidspolitikken ( Indsæt Link ). Vi synger fødselsdagssange og hygger om eftermiddagen ved frugttid.

Hvis man ønsker at invitere sit barns stue hjem til fødselsdag, aftales det med stuens personale. For vuggestuen vil det dog kun være en mindre gruppe børn.

 

Hvis I vil holde fødselsdag for en lille gruppe eller for legekammerater på tværs af stuerne, bedes I sende indbydelser ud med posten og ikke dele dem ud i institutionen.