Børnehuset Guldminen
Børnehuset Guldminen
Ejbovej 2
4632 Bjæverskov
Pia.oddershede@koege.dk
tlf. 88701360
tlf. 88701366
tlf. 40356332

Kalender

Børnehuset Guldminen er et dejligt stort og velholdt børnehus der er bygget i 2008. Vi er en integreret institution med tre vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper.

Certificeret som Idrætsinstitution gennem DGI i september 2018. Vi lægger hver dag stor vægt på at arbejde med glæden ved  bevægelse og aktiv leg, for både voksne og børn. Vi arbejder med kroppen, bevægelse, musik, motorik, sanser, leg og aktiv deltagelse på alle tider af dagen. Ude i alt slags vejr, og indendørs i alle rum.

Vi lægger vægt på en struktureret hverdag der giver børnene forudsigelige og overskuelige rammer - hvor nogle børn er i mindre grupper på tværs af stuerne visse dage, for at tilgodese et nært relationsarbejde blandt børnene og barn/voksen.

Vi har fokus på legeglæde og spændende legemiljøer, hvor både den fysiske ramme er sat, med rekvisitter til "lægehuset" "Dyrehandlen" og "Frisørsalonen" eller det tema der nu er valgt på stuerne i samarbejde med børnene, men også med aktivt deltagende voksne, som udvider legen og lader børn øve sig i den sociale kompetence der trænes, når man leger.

Vi arbejder med plads til fordybelse og at følge børns initiativer. Spændende temaer som kan være både voksne eller børneinitieret, aktionslæringsprojekter, Marte Meo som metode og deltager pt. i Pia Thomsens forskningsprojekt, omkring børn og sprog. "Sprogtrappen 1" og "Sprogtrappen 2" med afslutning i 2020. Derefter vil Sprogtrappen 1 + 2 være fuldt integreret i Guldminen, og den vil fungere som et fast værktøj til at opkvalificere børns sproglige læringsmiljøer.

Vi lægger vægt på børn i naturen  - Vi har det grønne flag fra Friluftrådet, som symbol på vores store arbejde med natur og miljø sammen med børnene. Vi er ofte på ture i skoven nær os, arbejder med fra jord til bord, laver mini'drivhuse, og insekthoteller, passer vores køkkenhave og kobler også naturen til vores arbejde i hverdagen med årstider og vejr/natur.

Økologi: Børns kost skal være sund og varieret, med gode råvarer - også i Guldminen. Vi har guldmærket i økologi, hvilket vil sige mellem 90 og 100 % økologisk mad til vores guldminebørn. I Køkkenet står dygtige Susanne og Tina, som hver dag sørger for varme retter, lune nybagte brød/flute, grøntsager, frugt, kød - spændende nye smage for børn at afprøve og alle står vi klar  - og inviterer til madmod og madglæde.

Opbevaring af data:

Sådan behandler vi dit barns personoplysninger

 

Antal børn (dd)

Vi har i øjeblikket 35 børn under 3 år, og 68 børn ældre end 3 år.


Adgang til udendørs legearealer

Der er adgang for alle børn til vores store legeplads. Legepladsen er opdelt i en børnehavelegeplads og en vuggestuelegeplads. Der ud over har vi en stor køkkenhave med drivhus, hvor børnene er med til at dyrke grønsager, krydderurter, frugt m.m som vi benytter til bålmad og til madlavning med børnene på stuerne.Indretning af udendørs legearealer

Stor legeplads med små grønne oaser/bakker, for børnene at fordybe sig/finde ro i - aktive tilbud så som svævebanen, forskellige legestationer med legetårn, klatrestativ og alternativ rutsjebane/klatrestænger, sandkasser, legehuse, gynger, en asfalteret cykelbane samt en fodboldbane. Vi har på børnehavens legeplads desuden en bålhytte, der ofte huser bål, musik og samvær.

Børnene har en køkkenhave, hvor de producere økologiske grønsager, frugt og bær til pædagogiske aktiviteter.Supplerende om indretning og lokaler

Nybygget institution med bl.a. et rum til vandleg.Lukkedage

24. december juleaftensdag samt 5. juni Grundlovsdag.Alternativ pasning

I uge 29 og 30 passer vi børn sammen med Vemmedrup børnehave.Tidspunkt for skift

Børn starter i Børnehuset Guldminen løbende. Børnene starter på SFO d. 1 april det år de fylder 6 år.Type

Integreret dagtilbud med børn i alderen 0 til 6 år.Etableringsform

Kommunalt dagtilbudAldersgrupper

0 år til 6 årRetningslinjer for optagelse

Optagelse via Køge kommune efter deres gældende regler.

 Særtræk

Institution med særlig fokus på natur, miljø og økologi, bevægelse og glæden ved bevægelse. Er certificeret drætsinstitution gennem DGI d. 7. september 2018.Forældrebetalt madordning

Ca. 700 kr. pr. månedMadpolitik

Vi har som et ud af to dagtilbud i Køge kommune guldmærket i økologi. Det vil sige mellem 90 og 100 % økologisk kost til alle børn i Børnehuset GuldminenYderligere oplysninger

Vi har det grønne flag i forhold til arbejdet med natur og miljø. Vi arbejder med mobbeprogrammet Fri for mobberi. Idrætsin