Børnehuset Perlen
Børnehuset Perlen
Parkvej 8
4140 Borup
Birgit.jensen@koege.dk
56 67 62 39

Kalender

Børnehuset Perlen lille og unik -  en opdagelse værd.

Antal børn (dd)

Vi har i øjeblikket 26 børn under 3 år, og 30 børn ældre end 3 år.


Adgang til udendørs legearealer

Alle børnehavebørn er ude mindst en gang om dagen. Det kan enten være på vores legeplads eller en tur i nærmiljøet/skoven. Vi har et tæt samarbejde med vores naturvejleder Helene som vi tit besøger. Vuggestuen er ude i det omfang vejret tillader.Indretning af udendørs legearealer

Perlen har en stor legeplads med plads til fysisk udfoldelse. Udover de almindelige legeplads ting har vi små kroge hvor børnene kan lege uforstyrret, bakker de kan løbe, cykle op og ned ad, træer de kan klatre i .Supplerende om indretning og lokaler

I vuggestuen har vi etableret et motorikrum til forskellige motoriske udfoldelser. I børnehaven har vi ligeledes et superflot motorikrum. 

For begge rum gælder det om at bruge kroppen til at klatre, hoppe, rutsje mm. og iøvrigt gælder det om at bruge fantasien.

I børnehaven har vi et sanserum hvor i vi udfordrer børnenes sanser og læring ved leg. Se endvidere afsnittet om børns sanser.Lukkedage

Perlen har lukket den 5. juni (Grundlovsdag) og den 24. december (Juleaftensdag)Alternativ pasning

Vi har nødpasning i uge 29 - børnene der har brug for pasning bliver samlet i en institution i område vest.

 Tidspunkt for skift

Børnene skifter normalt fra vuggestue til børnehave den 1. i den måned de fylder 3 år, men vi ser på det enkelte barn. Kommende skolebørn skifter til SFO den 1. april i det år de fylder 6.

 Type

Perlen er en integreret institution med børn fra 0-6 år.

 Etableringsform

Perlen er et kommunalt dagtilbud

 Aldersgrupper

I Perlen har vi børn i alderen 0-6 år fordelt i vuggestue og børnehave.

 Retningslinjer for optagelse

Via Køge Kommunes pladsanvisning https://minpladsanvisning.koege.dk/Default.asp?page=auth/common/login eller på tlf 56572325

 Særtræk

Vi er en mindre institution i Borup med de fordele som det giver. Alle børn og voksne kender hinanden på tværs i institutionen.  Ved overgang fra vuggestue til børnhave er alt genkendelig for barnet, hvilket er med til at skabe optimal tryghed for barnet. Vuggestuen er et trygt, forudsigeligt og omsorgsfuldt sted.

Børnehaven er funktionsopdelt der giver plads til at eksperimentere ,gå på opdagelse i læringsrummen, men der er også plads til voksenstyret og struktureret leg i gruppetid.

 Forældrebetalt madordning

I køkkenet har vi Therese som er kok  samt vores ernæringsassistentelev Pernille ansat. Vi har en sølvmedalje i økologi hvilket er tegn på, at maden vi får serveret er 60-70 % økologisk.

 Madpolitik

Vi har udarbejdet en kost politk for område VestYderligere oplysninger

Ring for besøg på 56 67 69 32.