Børnehuset Perlen
Børnehuset Perlen
Parkvej 8
4140 Borup
Birgit.jensen@koege.dk
56 67 62 39

Kalender


  • Fre 24 apr (06:15)
    Pædagogisk dag

  • Tor 30 apr
    Forældremøde

Børnehuset Perlen lille og unik -  en opdagelse værd.

Søvn


Søvnpolitik i Perlen

Vi tager udgangspunkt i Vibeke Manniches artikel om vigitigheden af børns søvn.

Vi vækker ikke små børn i vuggestuen. Børn har brug for søvn midt på dagen. Det er hårdt arbejde at være afsted 8-10 timer hver dag.

Børn i vuggestuen har brug for søvnens livgivende og udviklende hvile, men også brug for en fredelig pause. Det er hårdt arbejde at være i vuggestue med mange indtryk, lyde og til tider stress. En middagslur er en  nødvendig pause fra for barnet og er medvirkende til at  barnet kan klare resten af dagen i godt humør og få en god dag på "arbejdet" For vi kan sagtens sammenligne vuggestue med et krævende arbejde. Barnet har ikke som os milighed for at trække sig væk. Vækkes barnet efter en time, vil man opleve at barnet resten af dagen er pirrelig,trist og kontaktsøgende.

Når barnet ikke vil sove om aftenen.?

Svaret er: Læg dem tidligere i seng. Mange forældre tror fejlagtigt at barnet ikke er træt nok når det ikke vil sove om aftenen. Men det er lige omvendt. Barnet er overtræt og dermed umulig at få til at sove.Barnet skal derfor lægges i seng inden det bliver hysterisk og og rundtossset af træthed. Brug også disse gode råd:

Gear ned 1 time før sengetid

Barnet ikke ser TV eller Ipad en time inden sengetid

 Giv jer god tid til soveritualer,

God tid til tandbørstning,

Læse godnathistorie.

Vi opfordrer desuden til  at I henvender jer til primærpædagogen hvis der er problemer med søvn, så vi sammen kan finde en løsning.