Dagplejeområde – Vemmedrup/Lellinge
Dagplejeområde – Vemmedrup/Lellinge
Ahornvej 1B
4632 Bjæverskov
Kirsten.larsen3@koege.dk
40 78 68 31

Kalender

Dagplejen Lellinge Vemmedrup - hjemligt miljø - professionel indsats

Naturdagpleje


Natur i dagplejen:

Lellinge/Vemmedrup er certificerede naturdagplejere. Vi er medlem af Grønne Spirer, som er Friluftsrådets mærkningsordning for børneinstitutioner, som vil arbejde for en grønnere hverdag. Grønne Spirer holder to gange årligt kursus for naturdagplejere og institutioner med masser af inspiration og idéer.

At være naturdagplejer indebærer, at vi bruger naturen som en selvfølgelighed i hverdagen og udelivet prioriteres højt.

Masser af undersøgelser viser, at børn udvikler sig bedre fysisk, mentalt og socialt i naturen. Det er klart, at naturens positive påvirkning starter tidligt. Kroppen og hjernen udvikles med rivende hast i de første tre leveår, og det lille barn har stor gavn af de stimuli naturen kan give. Ingen indendørs redskaber kan erstatte de kropslige udfordringer og sanseoplevelser uderummet byder på.

Udover den kropslige stimulering bliver barnet også mentalt stimuleret. Vi lærer om vejret ved at se og mærke det, og vi lærer at passe på naturen og ikke smide skrald fra os. Vi lærer, at vi skal passe på selv de helt små dyr og alt foregår i trygge rammer med fokus på det enkelte barn.

Dagligdagen:

I dagligdagen bruger vi havens natur. Vi graver i jorden og finder regnorme, vi kigger på bænkebidere under sten og bark og leder efter mariehøns. Vi laver små huler og klatrer i træer eller leger skjul. Vi går med bare tæer i græsset. Vi tager gerne inde-aktiviteter med ud i haven. Vi sår, planter, høster og smager, finder pinde, hopper i vandpytter og leger i sne, lytter til fuglene og lærer deres stemmer at kende. Vi spiser eventuelt mad på et tæppe eller en træstub.

Naturen som legeplads er i det hele taget ikke nogen dårlig idé. Børn der opholder sig ude i et naturligt miljø har nemlig en bedre koncentrationsevne, en bedre motorik, en mere udviklet leg og er mindre syge end indebørn. Gevinsten ligger derfor ikke kun ude i naturen og langt ude i fremtiden, men ligeså vigtigt er der altså kontant afregning til de børn, der opholder sig ude i naturen.

Link til de Grønne Spirer