Dagplejeområde – Vemmedrup/Lellinge
Dagplejeområde – Vemmedrup/Lellinge

4632 Bjæverskov
ulla.haakonsson@koege.dk

Kalender

Dagplejen Lellinge Vemmedrup - hjemligt miljø - professionel indsats

Pædagogisk idræt


Idræt i dagplejen:

Idræt handler om at få rørt sig og udvikle sine motoriske færdigheder, altså at styre sin krop. Pædagogisk idræt er et udtryk for, at barnet lærer ved hjælp af bevægelse og leg.

Gennem leg arbejder vi bevidst på at udvikle barnet, både kognitivt socialt, fysisk og psykisk. Al læring foregår gennem leg. Når vi bruger hele kroppen, husker vi bedre, hvad vi har lært. Barnet styrkes af succes-oplevelser, og succes får det ved at vi giver det muligheden for at nå sit mål. Det kan være svært ikke bare at hjælpe, men hvis det sker for tit, frarøver man barnet en succesoplevelse og lysten til at gå videre til en ny udfordring. Det er også vigtigt at få lov til at fejle for at nå sit mål.

Pædagogisk idræt i praksis kan f.eks. være: Et puslespil, der kan være lidt svært eller kedeligt, bliver pludselig sjovt, hvis vi tager det med ud i haven og gemmer brikkerne rundt omkring. Nu skal børnene finde en brik, lægge den på plads i puslespillet og derefter ud at finde endnu en brik. Der går pludselig sport i det, og de løber af sted – for hvem kommer først.