Gårdbørnehaven Valhalla
Gårdbørnehaven Valhalla
Baldersvej 6
9640 Farsø
bpe@vesthimmerland.dk
99668790
99668799 Kontor

Kalender

Velkommen til Gårdbørnehaven Valhalla

Dyr


 

Da Valhalla blev bygget i 2003 valgte forældre og personale, at det skulle bygges som en gårdbørnehave.
Der blev anskaffet en del dyr. Langt de fleste blev foræret til børnehaven af forældre. Vi ville også meget gerne have en hest på "gården", men sådan en er dyr i anskaffelse. I nogle år lånte vi derfor en pony af nogle, som kendte nogen . På et tidspunkt fik vi ansat som havde en lille pony, som vi kunne få, det sagde vi straks ja til.


Den pony (Andrea) viste sig at have et føl i maven – hvilket ingen vidste noget om. Det var en fantastisk oplevelse at få sådan et dejligt føl – som nu er blevet 8 år og kan bruges til at ride på – så vi har to ponyer til glæde for alle børn når der skal rides. Desværre måtte vi i 2015 sige farvel til Andrea pga af alderdom. Derefter fik vi ponyen Lucas som er 19 år.


De øvrige dyr lever i høj grad af den frugt og grønt, som vi er så heldige at få fra Rema. Resten af udgifterne afholdes af Valhalla.


For at vi kan have de mange glæder, der er ved at se på dyrene, kæle med dem , passe og pleje dem er vi dybt afhængige og taknemmelige over at I som forældre vil være behjælpelige med at fodre dem i weekender, på helligdage og i ferier.
Hvis der er forældre, som er usikre på hvordan man fodrer, og hvad opgaven går ud på, vil personalet meget gerne være behjælpelige med at lave en "guidet" tur i stalden og forklare, hvordan man gør. Man skriver sig på en kalender, som hænger på døren i vindfanget.


I ugen op til den/de dage hvor man skal fodre, får man udleveret en nøgle til stalden, hvorpå der er vedhæftet en forklaring med, hvad dyrene skal have. Dyrene fodres èn gang om dagen. Man er velkommen til at tage en hel weekend, men den kan også deles i to. Mange vælger at lave en tur ud af det sammen med bedsteforældre/familie eller venner. I er selvfølgelig velkomne til at bruge legepladsen til evt. "picnic tur". Husk - spørg endelig hvis der er noget I er i tvivl om.