Gårdbørnehaven Valhalla
Gårdbørnehaven Valhalla
Baldersvej 6
9640 Farsø
bpe@vesthimmerland.dk
99668790
99668799 Kontor

Kalender

Velkommen til Gårdbørnehaven Valhalla

Kost


I de senere år er der kommet meget fokus på vores kost. Med udgangspunkt i et foredrag for forældre og personale i Valhalla om kostens betydning for børn og voksnes helbred, indlæring/koncentration og adfærd, har forældrebestyrelsen og personalet udarbejdet en kostpolitik, som håber I vil bakke op omkring.

Morgenmad kl. 6.24-7.30

Valhalla tilbyder morgenmad, som består af havregryn,cornfalkes og mælk. For at undgå misundelse og at de gode kostvaner skrider, skal forældre, som ønsker at deres børn skal have andet til morgenmad, give deres børn morgenmad hjemmefra. Alle børn bør møde udhvilede.

Formiddagsmad.

I løbet af formiddagen, må børnene tage 1/2 rugbrød fra deres madkasser, hvis de bliver sultne og evt. vand.

Madpakker kl. 11.00

Vi henstiller til at madpakken indholder sunde og nærende ting, som er med til at give børnene energi, til en dag i børnehaven (rugbrød/groft brød,kød,frugt,og grøntsager). Hertil giver Valhalla vand (juice,kakao og drikkedunke er kun tilladt på ture ud af huset).

Valhallas kostpolitik appellerer til at madpakken ikke bør indeholde slik, kiks, kage ,mælkesnitter, små yoghurter, pålægschokolade på franskbrød o.lign.

Fredage må der være lidt lækkerier i madpakken.

Frugt/eftermiddagssmad ca. 13.45

Vi tilstræber, at børnene får noget sundt og nærende til eftermiddagsmad. Det vil oftest være noget brød/surmælksprodukter o.lign sammen med noget frugt. Hertil vand.

Hvis børnene bliver tørstige i løbet af dagen, er der mulighed for at få et glas vand i køkkenet.

Fødselsdage.

Vi appelerer til at hvis der uddeles slikposer til fødselsdage, bør de max. indeholde for 5 kr. slik.