Børnehaven Bakgården
Børnehaven Bakgården
Løvsangervej 23
9600 Aars
hlj@vesthimmerland.dk
99 66 89 96
99 66 89 95 (kontor/leder)
24 75 74 48

Kalender

Årsplan og traditioner


Årsplan i Børnehaven Bakgården (læs herunder om vores traditioner)

Januar:
Vi starter stille og roligt op igen efter juleferien. Svømning. Pynter stuerne op. Legetøjsdag

Februar:
Fastelavn med udklædning, tøndeslagning, fastelavnsboller, sange og lege for Solstrålen og Regnbuen.  De sidste par år har vi afholdt fastelavnsfest for Mælkevejens børn(de ældste børn)og deres familie om aftenen, med fællesspisning tøndeslagning og lege for alle. Forældrekaffe. Svømning. Legetøjsdag

Marts:
Evt. biograf forestillinger "Rød stue". Påske med klip/klistre, sanglege og påskeæg, Svømning. Legetøjsdag. Påskegudstjeneste i Aars Kirke. 

April:
1. April har børnehaven fødselsdag. Vi fejrer det med kage og forældrekaffe om eftermiddagen. Busturer. Påske med klip/klistre, sanglege og påskeæg. Legetøjsdag.
Besøg i børnehaveklasserne for kommende skolebørn. Afslutning for Mælkevejens børn, hvor de laver en aktivitet sammen og evt. deler en lille ting ud til alle i børnehaven, efter aftale med forældregruppen (således alle ikke har en "ting" med den sidste dag). Desuden arrangeres en dag med aktiviteter kun for Mælkevejens børn, hvor man evt. tager ud af huset på tur. 

Maj:
Cykeldag. Busturer. Legetøjsdag. Arbejdsdag i børnehaven med praktiske opgaver og hyggeligt samvær. Informationsaften på stuerne, hvor der informeres om de overordnede mål for det kommende år, evt. med fællesspisning.

Juni:
Fælles grundlovsdag for alle børn i kommunen. Busturer. Legetøjsdag.

Juli:
Sommerferie (Feriepasning/nødåbning i uge 29 og 30). Praktiske gøremål og hovedrengøring af legetøj og inventar.

August:
Den 3. torsdag vil der være sommerfest og valg til forældrebestyrelsen. Busturer. Legetøjsdag.

September:
Bedsteforældredage. Forældrekaffe. Busturer. Svømning. Legetøjsdag.Diskotek på Mælkevejen for børnene. Evt. fælles tema på alle stuer.

Oktober:
Vi laver spøgelser/græskar i pap til "Halloween By Night". Vi holder Halloweenfest i Børnehaven med udklædning og 'ulækker mad'. Busturer. Svømning. Fotografering af børnene. Legetøjsdag. Informationsmøde for forældre, der har børn på Solstrålen og Regnbuen.

November:
Hemmeligheder og julebag. Teater/biografforestillinger "Rød stue" for alle børnehaver, falder sommetider i okt. Mælkevejen afholder samtaler vedr. skoleparathed. Svømning. Legetøjsdag. Ultimo november holder vi Juledekorationseftermiddagsdag, en aktivitet med forældre.

December:
Julehygge. Kirkegang. Julefrokost. Børnene får en nisse med hjem i et døgn. Luciaoptog af Mælkevejens børn og julesange af Solstrålen og Regnbuen incl. forældrekaffe. Legetøjsdag. Børnehaven lukket; d. 24. og 31. december samt d. 1. januar. Juleferie (Feriepasning/nødåbning)

Øvrigt:

Derudover vil der være planlagte aktiviteter på de enkelte stuer, dette kan variere fra stue til stue samt afhængig af aldersgruppen. Forældre følger med i deres barns aktiviteter ved den udleveret månedsplan, det kan være fødselsdage, ture ud af huset, temauger, svømning m.m. samt holde sig orienteret på tavlerne ved døren ind til fællesrummet.     

Traditioner i Børnehaven Bakgården (i alfabetisk orden)

På Bakgården vægter vi at holde fast i de mange gamle danske traditioner: Fastelavn, jul, påske osv. Herudover har børnehaven sine egne tilbagevendende traditioner: Diskotek (Mælkevejen), cykeldage, bedsteforældredag, sommerfest.

Afslutningsfest:
For de ældste: vi holder en afslutningsfest på Mælkevejen, hvor vi evt. laver noget mad eller anden aktivitet.

Arbejdsdag i Maj:
I samarbejde med forældrebestyrelsen planlægges en arbejdsdag i børnehaven. Vi begynder med eftermiddagskaffe og kage kl 15.30, og derefter går vi igang med store og små opgaver ude og inde. En hyggelig dag, hvor man har mulighed for at tale på kryds og tværs. Dagen afsluttes med mad, som tak for hjælpen.

Bedsteforældredag:
Børn og personale på Bakgården inviterer alle bedsteforældre til bedsteforældredag i september måned. Der bliver serveret kaffe, the og hjemmebag. Det er en rigtig dejlig dag, der er altid mange bedsteforældre. Invitation følger.

Bevægelsesuge:
I uge 41 har vi tema om sundhed, krop og bevægelse, med udgangspunkt i materialet fra "Hej, skal vi leg?" og "Rend og hop med Oliver"

Børnenes grundlovsdag i Juni:
Hver år afholdes børnenes grundlovsdag i juni. det er et samarbejde institutionerne imellem. Aktiviteten afholdes hver år i en by i Vesthimmerlands Kommune.
Dagen består af sang og underholdning for alle børn. En glad og dejlig dag.
Det startede i Løgstør i 2014, Aars i 2015, Farsø i 2016. Aars 2017. Aalestrup 2018.

Cykeldag:
I maj eller juni måned vil der være en cykeldag for alle børn. Mælkevejen cykler ad en af  stierne i nærområdet. Solstrålen og Regnbuen ved børnehavens areal og cykelbane. Alle børn medbringer denne dag egen cykel og cykelhjelm.

Diskotek:
For de ældste: Vi skal have vores fineste tøj på. Vi starter med en lille velkomstdrink indtil alle er kommet, hvorefter vi går til bords. Efter desserten hygger vi os på loftet med dans, leg og musik, og vi har det rigtig sjovt sammen. Invitation følger.

Fastelavn:
Vi fejrer fastelavn med udklædning, tøndeslagning, fastelavnsboller, sang og leg om formiddagen for Solstrålen og Regnbuen. Mælkevejen har sin egen tradition med Fastelavnsfest om aften, hvor forældre og søskende deltager. Det er en god aften, hvor alle er klædt ud og vi hygger os. 

Forældre kaffe:
Kvartalsvis vil der være forældrekaffe, til tider med udstilling eller optræden fra evt. temaer. Se tavlen i garderoben mht. datoer. 

 

Informationsafdelingen for forældre:

I maj holdes der en informationsafdelingen for forældre, dette gøres stuebirk. På Solstrålen og Regnbuen holdes der igen i oktober, da der løbende kommer nye børn på disse to stuer. Der informeres

Jul:
Vi laver alt, hvad der hører til den danske jul. Julegaver, klipper, klistre, synger, bager,, juledekorationer, julehygger på stuerne, julefrokost på restaurant eller herhjemme, julebesøg i bankerne, kirkegang osv.

Påske:
Vi fejrer påsken med sang og kreative aktiviteter.

Sommerfest:
Hvert år holdes der sommerfest og valg til forældrebestyrelsen i Børnehaven Bakgården, det er den tredje torsdag i august. Her samles alle familier med en medbragt ret hjemmefra, maden sættes på et fælles "ta´selv bord". En dejlig aften med stort fremmøde.

Tilbagevendende stueaktiviter:
Mælkevejen; Falck omsorgskursus
Regnbuen; Tur til Zoologisk have, Aalborg
Solstrålen; Gæsteunderviser evt. med fokus på musik.