Sennels Børnehave
Sennels Børnehave
Sennelsvej 122
7700 Thisted
mhs@thisted.dk
99173636
40136490
29659158

Kalender

Velkommen til Sennels Børnehavens hjemmeside - vi håber den kan være med til at give et lille indblik i vores spændende hverdag.

Sennels Børnehave er en landsby børnehave der har til base nær skolen. Vi er en børnehave der er ude i al slags vejr og som prioritere at bruge nærmiljøets mange spændende lærinsgmiljøer. Vi går til mosen, ud på marken, i skoven og til fjorden.

"Det har vi ikke prøvet før, det kan vi nok godt"

Værdier

I Sennels Børnehave vægter vi god kvalitet for det enkelte barn og børnegruppe. Vi er en landsby børnehave der har fokus på det gode samarbejde med dagplejer og skolen, da vi finder stor værdi i de blide overgange i barnets liv. Vi er en aktiv del af landsby miljøet og bruger byens nærområder ofte. I Sennels Børnehave inddrages børnene i hverdagens opgaver eks. tørre borde af, feje, plante bede, køre med brænde osv - vi er oplever at børn spirre når de bliver tildelt ansvar der passer til deres kompetencer.

I Sennels Børnehave arbejdes der fagligt og med en anerkendene tilgang, vi ligger vægt på at se hvad der er til grund for et barns handlinger og værdier og ønsker at støtte dem i deres udvikling.

Personalet i Sennels børnehave arbejder meget målrettet i mod at Sennels Børnehave ses som en børnehave på trods af at vi er fordelt i to huse. Børn tilbydes den samme kvalitet gennem deres periode i Sennels Børnehave.

Sennels Børnehave består af Muslinger, Karbbe rog Søstjerner som faste grupper, derudover bruger vi snå basisgrupper hvor en mindre børnegruppe er sammen med 1 fast voksen.

 Aktiviteter

I børnehaven er der hver dag et tilbud om morgenmad fra 6.45-7.30


kl. 9 samles børnenes på deres grupper og får mulighed for at tale med de voksne om dagens kommende eventyr, mens de får en bid formiddagsmad.

Hver mandag har vi ude-dag hvor børnene har mulighed for at lege på tværs af de to fysiske huse. Her laves aktiviteter der passer til dagen og vejret. Vi er så vidt muligt ude hele dagen, hvis vejret er med os spiser vi også glædeligt ude.


Kl. 11.00 spiser vi medbragt madpakker. Børnene sidder i mindre grupper, så der er tid til at tale med børn/børn i mellem, sammen med en voksen uden for mange forstyrrelser. Her findes der også yderligere tid til en hyggestund med blandt andet højt læsning.


Over middag er vi alle ude og lege. Skal nogen sove middagssøvn, foregår det over middag.
Kl. 14 spiser vi medbragt frugt, i sommer halvåret udendørs, hvor vi bliver ude til børnene bliver hentet.

I den kolde og mørke årstid kan børnene være medbestemmende i om vi spiser ude eller inde til eftermiddag.

I ydertimerne er alle børn på tværs af grupper. Vi starter og slutter dagen udendørs eller i det lille hus, hvor Muslingerne har base.