Børnehaven Skovtrolden

Kalender


 • Tor 26 nov
  #Vi laver juledekorationer

 • Tor 26 nov
  T: Vi laver juledekorationer på pladsen.

 • Fre 27 nov
  T: Lege og aktiviteter på pladsen. Dokumentations og planlægnings arbejde

 • Fre 27 nov
  #Leg og aktiviteter på pladsen. Oprydning/opbygning

 • Fre 11 dec (07:30)
  Lucia - børn, kl 7.15

 • Man 28 dec
  Central kommunal fælles feriepasning

 • Tir 29 dec
  Central kommunal fælles feriepasning

 • Ons 30 dec
  Central kommunal fælles feriepasning

 • Tor 31 dec
  Central kommunal fælles feriepasning

Børnehaven Skovtrolden - En barndom i naturen

Udvendige fysiske rammer


Trolderøddernes og Hyldetroldenes pladser:
Børnegruppen Skovtrolden hører hjemme i skønne naturomgivelser i Rønhede Plantage med faste baser med bålhuse i nærheden af skovløberhuset og med hele skoven som legeplads og læringsrum.

De faste baser og hele skoven:
De faste baser er børnegrupperne Hyldetroldenes og Trolderøddernes faste opholdssteder, hvor alle børn afleveres og afhentes og er lege- og aktivitetsområde i morgen- og eftermiddagstimerne. Her skabes der dagligt legemiljøer med naturens materialer, redskaber og værktøj og masser af fantasi og hitte-på-somhed fra børnenes og medarbejdernes side. Ting i naturen formes med fantasi og er pizzatopping, en baby på armen, p-plads, butik eller pløjemark. Ved snittestedet forarbejdes og øves i håndtering af snitteknive. Ved huggeblokkene øves i at kløve brænde, hugge kviste og grene over. Det er også vores nøddeknækkere, når vi i vinterhalvåret får nødder med vores formiddags- og eftermiddagsmad.

Ved de planlagte pædagogiske aktiviteter om formiddagen gør børnegrupperne brug af hele skoven, af dyre- og plantelivet i hele skoven, af årstidernes skiften og vejr og vind til at skabe udviklingsmuligheder ti det hele mennesket gennem det pædagogiske arbejde ud fra Skovtroldens læreplan.

Børnegruppernes to pladser:
Som nævnt under indvendige faciliteter, er  de to velfungerende bålhuse på Skovtroldens pladser, forsynet med fri adgang til drikkevand, og legevand ved de elektriske børnevandhaner med voksenopsyn. I vinterhalvåret er bålhusene er oplyst af flagermuslygter og stearinlys og er ved måltiderne opvarmet af bål/bål og brændeovn. Adgangen til bålhusene er ligeledes oplyst af flagermuslygter i vinterhalvåret.