Børneinstitutionen Lindehuset
Børneinstitutionen Lindehuset
Finsensvej 82
2000 Frederiksberg
lindehuset@frederiksberg.dk
38211660
38211680

Kalender


 • Fre 18 dec
  Julefrokost for børnene

 • Fre 25 dec (07:00)
  JUL/NYTÅR - LUKKET

 • Man 28 dec
  LUKKEDAG

 • Tir 29 dec
  LUKKEDAG

 • Ons 30 dec
  LUKKEDAG

 • Tor 31 dec
  LUKKEDAG

Nyheder

Skovbørnehave

Pædagogisk planlægning

Dialogisk læsning

Tumlesal

Vandrum

Værdier

Anerkendelse

Medbestemmelse

Positiv stemning omkring måltidet, hvor børnene selv bestemmer

Redskaber: - Pædagogisk planlægning - Læringsgrupper - Fokus på tilgang til børnene
 Aktiviteter

Pædagogisk planlægning:

I Lindehuset planlægger alle stuer deres formiddags-aktiviteter for minimum en uge af gangen. Skemaet hænger synligt på stuen, så I forældre kan følge med I hvad der skal ske i løbet af ugen. Skemaet skal være med til at sikre en høj pædagogisk kvalitet til gavn for børnene i Lindehuset.

Faste aktiviteter

I løbet af ugen vil der være faste aktiviteter på stuerne. Alle børn er i en læringsgruppe, hvor de har dialogisk læsning, samt en aktivitet som tager udgangspunkt i det læreplanstema vi har fokus på.

Vuggestuen:

1-2 gange om ugen har vuggestuerne på tværs af stuerne faste rytmikforløb, hvor de samme pædagoger med den samme gruppe børn har rytmik. Efter nogle måneder, skiftes børnegruppen ud, så vi sikrer, at alle børn i vuggestuen får glæde af rytmik.

Effektstryring

Hele Frederiksberg kører med effektstrying, hvor der er 4 fokusområder: Koncentration, nysgerrighed, udtrykke følelser og kunne rumme andre børn.

Vandrum:

Vi har to vandlegerum, som bruges næsten hver dag på skift imellem vuggestuegrupperne. Her kan 2-4 børn (alt efter alder) pjaske og lege med vand i vores legebalje og med alt vandlegetøjet. Der er altså ikke tale om badekar eller anden form for "pool". Børnehaven har desuden også en dag.

Tumlesal

I vores fantastiske tumlesal er fokus på det grovmotoriske. Vi har klatrevægge, balancebomme og store madrasser, som børnene kan tumle på.

 

I Svaneparken:

Når børnene er de 2 uger i skoven, er fokus på naturen. Vi er ude i skoven, hvor vi undersøger, leger, mærker og oplever skoven. vi har flere forskellige faste baser (heksehullet, hestene, maglebjerg, Pippis legeplads osv.) På de faste baser kender børnene området, og de usynlige grænser ift. hvor de må bevæge sig hen. Vi bruger desuden flere gange om året de tilbud som er i Grevmosehus, som er et etnologisk værksted.

I Svaneparkens hus, har vi udenfor en lille legeplads med et bålsted, sandkasse, plantekasser samt andre naturlegeredskaber. Inde i huset har vi vores to "stuer", med fælles badeværelse. I huset er desuden et natur-grovværksted, et bevægelsesrum, et fordybelsesrum samt et børnekøkken, som vi sammen med 4 andre institutioner deler. I Lindehuset: Ligesom vuggestuen kører børnehaven også vores effektstyringsprojekter på tværs af stuerne, hvor emner er de samme. Børnehaven har faste dage de bruger vandlegerummet, tumlesalen, er på tur, samt er på legepladsen hver dag i perioden ca. 11.45 - 13.30 alt efter vind og vejr.