Børnehuset Carlsvognen
Børnehuset Carlsvognen
Rahbeks Allé 19
1801 Frederiksberg C
carlsvognen@frederiksberg.dk
38 21 17 60
kontor; 38 21 17 61

Nyheder

rundvisning d. 18.11 er aflyst gr, Covid19

 

Sukkerpolitik


I Carlsvognen er der generelt ikke sukker i form af sodavand, sødet saft, slik, kager og andre søde sager.
Ved fødselsdage og andre festlige lejligheder afholdt i Carlsvognens regi er det rigeligt med et lille stykke kage, en bolle eller lidt godt i form af havregrynskugler uden sukker, frugtspyd eller frugtsalat, nødder, tørrede frugter, popcorn eller lignende.
"I Carlsvognens regi" omfatter også arrangementer udenfor institutionen, når børn og pædagogisk personale sammen er f.eks. til fødselsdag hjemme hos et barn. Ved sådanne lejligheder bringes slik eller andre godter ikke med tilbage til Carlsvognen.
Carlsvognen og forældrebestyrelsen henstiller til, at der bliver bakket op om dette for at respektere de familier, der ønsker en begrænset mængde sukker i deres børns liv.
Særlige lejligheder:
Til fastelavn er der popcorn, rosiner og klementiner i tønden.
I julearrangementer og -samlinger kan der indgå lege eller spil, hvor pebernødder el.lign. uddeles og indtages enkeltvis.
Ved arrangementer hvor forældre deltager – f.eks. den årlige sommerfest – er det op til forældrene, hvor meget sukker, deres barn indtager, f.eks. i forbindelse med den store kagekonkurrence.
Hvis man er i tvivl om, hvordan man skal forholde sig til sukkerpolitikken eller hvad, man kan uddele til sit barns fødselsdag, er man velkommen til at spørge personalet.