Børnehuset Carlsvognen
Børnehuset Carlsvognen
Rahbeks Allé 19
1801 Frederiksberg C
carlsvognen@frederiksberg.dk
38 21 17 60
kontor; 38 21 17 61

Nyheder

rundvisninger i januar er aflyst gr, Covid19

 

December måned/lygtefest


December måned står i julens tegn. Den 1. december er det Carlsvognens officielle fødselsdag. Det fejrer vi med en hyggelig eftermiddag en af de første dage i december måned med ”Lygtefest” på legepladsen, personalet og bestyrelsen inviterer børn og forældre til kakao og æbleskiver på legepladsen. Vi tænder op i bålet og hænger lanterner op i træer og buske rundt om på legepladsen. Denne dag tænder vi ligeledes det store juletræ på legepladsen.
Hver dag i december holder alle stuerne en julesamling. Indholdet er sammensat efter alderssammensætningen på børnegruppen. Vi tænder kalenderlys og synger julesange. De enkelte stue har hver deres små traditioner. Eks. en Nisse der på skift skal med børnene hjem i løbet af december. Et lille juletræ hvor børnene på skift skal medbringe et stk. julepynt til træet .
En af dag i december har vi tradition for at alle børnehavebørnene og de ældste vuggestuebørn går til børnejulegudstjeneste i Frederiksberg Slotskirke. Bagefter går vi tilbage i Carlsvognen og spiser risengrød til frokost. Der er altid mulighed for at barnet kan blive hjemme i institutionen, hvis man som forældre af forskellige årsager ikke ønsker ens barn deltager i julegudstjenesten. Dette aftales med personalet på barnets stue.