Fryden
Fryden
Frydendalsvej 19
1809 Frederiksberg C
fryden@frederiksberg.dk
38 21 06 30
38 21 06 32

Antal børn (dd)

Vi har i øjeblikket 36 børn under 3 år, og 45 børn ældre end 3 år.


Lukkedage

Mellem jul og nytår. Fredagen efter Kristi Himmelfart samt d. 5 juni.

Alternativ pasning

Ja

Type

I anden daginsitution med kendt personale.

Etableringsform

Kommunal

Forældrebetalt madordning

Ja

Madpolitik

Kostpolitik.

Visioner og mål for Frydens kostpolitik.
Vores mål og vision med Frydens kostpolitik er, at have en fælles referenceramme og forståelse for, hvordan vi forholder os til mad i Fryden. En fælles referenceramme som både forældre og personale er bekendt med og handler ud fra. Vi evaluerer løbende på kostpolitikken i forhold til hverdagen i Fryden og nye kostråd. Dette gøres på møder med køkkenpersonalet, i huset og i forældrebestyrelsen og dermed blandt forældrene. Kostpolitikken bliver efter behov forandret, hvis der kommer nye ting i forhold til at opretholde en sund kostpolitik.

Maden der serveres i Fryden.
Det er muligt for alle børn at spise morgenmad fra kl. 7.30 – 8.00. Her serverer vi havregryn, cornflakes eller mysli med mælk eller yoghurt til. Nogle morgener vil der også være brød med eksempelvis smør til.
Vi lægger stor vægt på at servere en sund, nærende og varieret kost for børnene i institutionen. Det betyder, at vi prioriterer økologisk mad højt. Til maden tilbydes enten vand eller mælk. Alle børn får frokost af Fryden. De køkkenansvarlige laver en ugentlig madplan. Børnene får generelt varm mad fire gange om ugen, hvoraf den ene er fisk. Én gang om ugen er der rugbrød. Herudover får vuggebørnene eftermiddags mad, som består af frugt og nybagt brød. Børnehavebørnenes forældre sørger selv for eftermiddagsmad. Her er pædagogerne også aktive ift at informere forældrene om vigtigheden af, at måltidet er sundt ift børnenes behov. Der laves eks opslag omkring sund mad m.v.

Den mad der bliver serveret I Fryden er desuden sammensat efter følgende råd fra Nordisk Næringsstofanbefalinger:

Alder Energiprocent protein Energiprocent kulhydrat Energiprocent
fedt
6 – 12 mdr.
1 – 3 år
> 3 år 7–10 %
10–15 %
10–15 % 45–60 %
50–55 %
55–60 % 35–45 %
30–35 %
Max. 30 %

Højst 10 % af energien må komme fra sukker. Dvs. at et barns samlede sukkerindtag på en dag frafrådes at overstige, hvad der svarer til 3 skefulde, 30 gram (inkl. sukker tilsat maden).