Fryden
Fryden
Frydendalsvej 19
1809 Frederiksberg C
fryden@frederiksberg.dk
38 21 06 30
38 21 06 32

Indkøring af børn


At starte i en vuggestuegruppe er en stor omvæltning for barnet (familien). Når jeres barn begynder i Fryden, siger vi som udgangspunkt, at det tager mindst 1 uge og op til ca. 14 dage at køre barnet ind. Det er naturligvis noget, vi taler med jer om og vurderer undervejs i forhold til det enkelte barn. Det tager lidt tid at køre barnet ind, i det der skal skabes gode og trygge rammer både for barnet og jer. De dage, hvor vi kører barnet ind, er en god måde for os til at lære jer og jeres barn at kende. Det vil naturligvis være de faste voksne på stuen, der tager imod jer. Vi vil få et indtryk af, hvordan I gør derhjemme - hvordan gør i, når barnet skal sove - er der en bestemt ting barnet sover med, er der noget i forhold til spisning mm. I vil også få et indtryk af vores rutiner.

Lad de første dage være korte og lad barnet efterfølgende være sammen med nogen de kender godt (forældre, bedste-forældre, barnepige eller andre).
Husk altid at sige farvel til dit barn, det er en dårlig idé at snige sig ud. Dit barn vil lede efter dig og vil ikke have det godt.

Når barnet starter i vuggestue, må du/I regne med, at det i starten nemt kan få forskellige små-sygdomme så som forkølelse, øjenbetændelse, dårlig mave o.s.v. Derfor er det vigtigt, at du/I har mulighed for, at barnet kan blive hjemme, til det er friskt igen. Enkelte børn er desværre vældig modtagelige overfor sygdom, så derfor kan det blive en ”hård” start for enkelte familier.

Se endvidere Frederiksberg kommunes folder under "Om Institutionen" og "Dokumenter"


Skift fra vuggestuegruppe til børnehavegruppe:
Dette skift sker cirka når barnet er 2 år og 10 mdr. - det kommer både an på, hvornår vi har plads i børnehavegrupperne samt barnets parathed. Der betales vuggestuetakst og de får vuggestueforplejning og normering til de er 3 år.
Inden barnet starter i børnehave har barnet flere gange været på besøg og deltaget i børnehavegruppens aktiviteter. Det betyder, at der samarbejdes imellem grupperne om en blid overgang for barnet og forældrene.